Υλικά

  • 250 γραμ. τόνο σε λάδι
  • 4 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι
  • 400 γραμ. σπαγκέτι
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 50 γραμ. μαϊντανός
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές κάππαρη
  • 4 φύλλα βασιλικού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Στραγγίζετε και θρυμματίζετε τον τόνο. Στραγγίζετε και λιώνετε τις αντζούγιες μ’ ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, πλένετε και κόβετε το μαϊντανό και ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο.

Ζεματάτε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε κυβάκια, αφού προηγουμένως έχετε βγάλει τα σπόρια.

Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σ’ ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε το μαϊντανό, το σκόρδο, τις ντομάτες και τις αντζούγιες και αλατοπιπερώνετε. Τ’ αφήνετε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά με το σκεύος σκεπασμένο.

Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγκέτι, ώστε να είναι al dente.

Προσθέτετε στη σάλτσα προσεκτικά τον τόνο και την κάππαρη και την αφήνετε να σιγοψηθεί για 5 λεπτά.

Στο τέλος, σουρώνετε τα σπαγκέτι, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.