Υλικά:

  •     500 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  •     500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια και αλατοπιπερωμένο
  •     1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  •     1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  •     4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  •     1 κύβος ζωμού λαχανικών
  •     μια πρέζα ρίγανη
  •     50 γρ. μανιτάρια άγρια αποξηραμένα, ενυδατωμένα σε ζεστό νερό για 15 λεπτά περίπου και κομμένα σε λεπτές φέτες
  •     50 γρ. λιαστές ντομάτες αποξηραμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  •     1/4 κουταλάκι τσίλι
  •     1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
  •     αλάτι και πιπέρι
  •     1,5-2 φλιτζ. νερό από τα μανιτάρια
  •     1 κουταλιά κοφτή αλεύρι



Προετοιμασία:
Βράζετε και στραγγίζετε τις πένες και τις διατηρείτε ζεστές.
Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ή μία φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το αλατοπίπερο και το ζωμό λαχανικών μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το κοτόπουλο και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το νερό, τα μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη και τη σκόνη τσίλι και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά ακόμη ή μέχρι το υγρό να μειωθεί. Προσθέτετε το αλεύρι πασπαλίζοντας και ανακατεύετε. Μόλις η σάλτσα πήξει, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αναμιγνύετε με το ζυμαρικό και σερβίρετε αμέσως.